Chefs Lezzet Ustası Dergisinin Yayın Yönetmeni
Chefs İstanbul Mutfak Atölyesinin kurucusu
Her yıl dünyaca ünlü aşçılık okulu Paris Le Cordon Bleude misafir şef olarak Türk Mutfağı dersi veren
Gazeteci, gurme ve yemek yazarı Gülhan Karadan

Bu kitap için hazırladığım tatlı ve tuzlu hamur işi tariflerimi çayın,
kahvenin yanında ikram edebilir, kahvaltıda, açık büfede, davet
sofranızda sunabilirsiniz. Çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabileceğiniz çeşitler de var, pikniğe, seyahate veya işinize giderken yanınıza alabileceğiniz çeşitler de... Tüm tarifleri tek tek atölyemde uygulayıp fotoğraflarını da çektim. Unutulmaya yüz tutmuş, pek bilinmeyen yöresel hamur işlerini 've Avrupa'ya özgü olup tüm dünyaya yayılmış ünlü kekleri, pastaları, turtaları, pastane vitrinlerindeki tatlı tuzlu lezzetleri orijinal tarifleriyle bir arada bulacaksınız.

(Önsözden)
Ferah çaylarınız olsun...
Komşu çatlatan kekler, anne börekleri, teyze kurabiyeleri... Ustaca
süslenmiş meyveli pastalar, tartlar, turtalar... Tam kıvamında pişmiş iştah kabartan çatlak kurabiyeler, simitler, çörekler...
Çayın kahvenin, limonatanın şerbetin, kısaca sıcak soğuk her türlü içeceğin yanında katık edebileceğiniz tam 139 tatlı-tuzlu hamur işi tarifini özenle seçtim, pişirdim ve fotoğraflarını çektim.
Şimdiden afiyet olsun.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786051064680
Yayın Tarihi :2013-07-19
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :3.Baskı
Sayfa Sayısı :295
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :165 X 235
Emeği Geçenler :
Yazar   : Gülhan Kara
İlgili Eserler