Hasan Bülent Kahraman, yankı uyandıran Türkiyede Görsel Bilincin Oluşumundan sonra Türkiyede Yazınsal Bilincin Oluşumu kitabıyla Türkiyede Modern Kültürün Oluşumu dizisini tamamlıyor. Böylece, iki kurucu figür olan imgeler ve kelimeler üzerinden modernleşme tecrübemize farklı bakış açıları getirmeye devam ediyor.
Kahraman, Tanzimattan bugüne Türkiyede yazınsal bilinç ve kültürün oluşumunu, Servet-i Fünundan, İkinci Yeniye postmodern kurmacadan yeraltı edebiyatına, kötülük kavramına kadar çok geniş bir spektrumda ama tayfın üzerindeki en küçük renk tonunu dahi ihmal etmeden ortaya seriyor. Modern edebiyatı oluşturan toplumsal/tarihsel koşullarla modern edebiyatın işlediği, içerdiği bireyi, kesişme ve ayrışma noktalarıyla gösteriyor.
Tüketim çağında, popüler kültürden ve medyadan doğrudan etkilenen edebiyatın görsellik karşısında gücünü ve otoritesini yitirdiğini, buna karşılık 80lerden beri benin ve öznenin yeniden keşfedildiği bir dönemden geçtiğini şiir, öykü ve romana dair tekil örnekler üzerinden saptıyor.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786055107536
Yayın Tarihi :2014-07-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :390
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Hasan Bülent Kahraman
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler